Harta site : Prima pagina > Retete

Menu:

Retete


Tort de alune si ciocolata

Blatul:
6 oua (praf de ou),
170 g zahar,
70 g margarina,
50 g cuvertura Cosal,
1 pachetel zahar vanilat,
170 g alune macinate.

Crema pralinata:
250 g margarina,
100 g cuvertura Cosal,
100 g zahar tos,
150 g alune,
1 pachetel zahar vanilat.

Se freaca spuma galbenusurilor cu zaharul. Se incorporeaza cuvertura inmuiata pe aburi, vanilia si margarina frecata spuma, apoi alunele si la sfarsit albusurile batute spuma tare.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Se coace la foc moderat 25-30 minute. Blatul rece se taie pe jumatate.
Foile se umplu cu crema care se prepara astfel: se arde zaharul intr-o tigae. Dupa ce caramelul devine brun-inchis se adauga alunele prajite putin la cuptor. Se toarna pe o farfurie unsa bine cu margarina si dupa ce se raceste pralina, se piseaza marunt. Intre timp margarina se freaca spuma si se amesteca cu cuvertura inmuiata pe aburi (sa nu fie calda), se aromeaza cu vanilia, apoi se adauga pralina.
Dupa preferinta, blatul se poate insiropa inainte de a-l umple, cu sirop preparat cu zahar dupa gust si putina apa, apoi se aromatizeaza cu vanilie sau rom.